Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Έλεος με την ανοχή στην καθεστωτική φαιοκόκκινη Λιάνα Κανέλλη και στους γκεμπελισμούς της!


Ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος λαός σχετικά αστικοδημοκρατικής χώρας που είναι αναγκασμένος να καταναλώνει καθημερινά σε γιγαντιαίες ποσότητες τη γκεμπελική, χυδαία προπαγάνδα του πιο αβυσσαλέου φασισμού και σοσιαλφασισμού. Και μάλιστα, λόγω τόσο της αντιλαϊκής αθλιότητας όσο και της ιδεολογικής λιποταξίας της παραδοσιακής αστικής τάξης, ο λαός έχει συνειδησιακά διαμορφωθεί έτσι που να θεωρεί «αντικαθεστωτικές» τις πλέον άθλιες, διαστρεβλωτικές της αλήθειας και της πραγματικότητας φωνές, και φυσικά τους φορείς τους! Οι κορυφαίες τηλεπερσόνες αυτού του κάλπικου αντικαθεστωτισμού στη χώρα μας είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του φασιστικού ΛΑΟΣ, και η φαιοκόκκινη Λιάνα Κανέλλη, η υστερικών αντιδράσεων και «ιδιάζουσας» ιδιοσυγκρασίας βουλευτίνα του σοσιαλφασιστικού ψευτοΚΚΕ!

                                                 Καθαρές λύσεις! Γιατί να χολοσκάμε;;

Είναι γνωστό πως η τελευταία έχει έναν ιδιαζόντως αγενή, υστερικό, εκφραστικά δυσμορφικό τρόπο να εκφράζει (με τα κατά τα άλλα καλά ελληνικά της)  τις λαϊκίστικες, ακροδεξιές της θέσεις επί παντός επιστητού. Αυτό το στυλ της προσπαθεί εδώ και μια δεκαετία να το χαλιναγωγήσει γιατί -χωρίς να το θέλει- δημιουργούσε σε δημοκρατικούς και αριστερούς ανθρώπους συνολική αποστροφή για το ψευτοΚΚΕ, που την έχει περιμαζέψει πολιτικά για να του φτιάχνει τα μέτωπα με τον κλασσικό φαιό φασισμό στην Εκκλησία, το Στρατό, την Αστυνομία, την κλασσική ακροδεξιά συντήρηση κλπ. Ο ρόλος της είναι πράγματι στρατηγικός για το κόμμα με το οποίο συνεργάζεται, γεγονός που έχει να κάνει με την άριστη από πλευράς της γνώση του τηλεοπτικού παιχνιδιού της εφήμερης εντύπωσης, της «έξυπνης» και πομπώδους ατάκας, της επιθετικής και ξερολίστικης πόζας.


Το πρόβλημα εν προκειμένω δεν είναι η συγκεκριμένη «αντιιμπεριαλίστρια» κολλητή του σωβινοφασίστα φιλοχουντικού Χριστόδουλου (που δε βρίσκεται πια μαζί μας), υποστηρίκτρια του Μιλόσεβιτς και θαυμάστρια του Ρώσου «υπερεθνικιστή» φασίστα Ζιρινόφσκι (με του οποίου την ομιλία είχε κατενθουσιαστεί, όπως λένε όλοι οι συνδαιτυμόνες της, σε συγκέντρωση συμπαραστατών της γενοκτονικής Σερβίας στο Βελιγράδι στα 1999), πρώην ΝΔ, ΚΟΔΗΣΟ, φίλη της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου και μετέπειτα συνεργαζόμενη κνίτισσα. Είναι η καθεστωτική γραμμή σε όλα τα ΜΜΕ, που της δίνει τη δυνατότητα να βγάζει το έντονο και φανερά συμπλεγματικό «ταμπεραμέντο» της με προσωπικά σχόλια, ειρωνείες, εμετικά υπονοούμενα απέναντι σε συνομιλητές της, χωρίς αυτό να της κοστίζει τίποτα. Κι αυτό, απλώς επειδή μερικοί από αυτούς δε σαγινεύονται από τα εθνικοσοσιαλιστικού τύπου «αντικαπιταλιστικά» παραληρήματά της, στα οποία εσχάτως την ανταγωνίζεται ο «μέγας οικονομολόγος» Καζάκης, επίσης φίλος της Ρωσίας του Πούτιν.


Στο βραδινό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA λοιπόν της 23ης του Ιούνη, η Κανέλλη φιλοξενούνταν για τρίτη φορά μέσα σε συντομότατο χρονικό διάστημα για να «φωτίσει» το λαό, λέγοντας του πως τα χρήματα υπάρχουν αποθησαυρισμένα στα σεντούκια και μπορούμε να τα πάρουμε αύριο το πρωί, κοινώς κρίση δεν υπάρχει, όλα είναι μια συνομωσία ενός «σκοτεινού καπιταλιστικού κέντρου» που μας δουλεύει για να μας τα τρώει κλπ. (έχει μάθει καλό «μαρξισμό» παρέα με τους φωστήρες του Περισσού!). Ο γνωστός αστός δημοσιογράφος Καψής, μολονότι τον έχει προσβάλει στο παρελθόν σε εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη με το γνωστό της ύφος («πουλάκι μου», «έχεις οξεία πασοκίαση», «γαϊδούρι» κλπ.), με πολύ ήρεμο τρόπο της επισήμανε -με την αστική του θεώρηση που δεν είναι φιλολαϊκή αλλά είναι πιο τυπικά λογική από τις παλαβομάρες του φαιοκόκκινου φασισμού- πως η χρεοκοπία σα λύση (μέσω «άρνησης του χρέους») είναι πιο επαχθής και βαριά για το λαό ακόμη και από τη σημερινή κατάσταση…


Τι ήταν να το πει! Εξεγέρθηκε η «κόκκινη» υπέρμαχος του «έθνους και της ορθοδοξίας», τον ειρωνεύτηκε επιθετικά, σε παρατήρησή του ότι προσβάλλει πρώτα και κύρια τον εαυτό της του ανταπάντησε επίσης εμμέσως πως «προσβολή είναι και μόνο που εμφανίζεται μαζί του στο ίδιο παράθυρο», τελικά του είπε περί διαγραμμάτου «να το βουλώσει» (!!), όλα αυτά ωρυόμενη, προφανώς για να αποδείξει ότι ο δημοσιογράφος είναι το «τσιράκι των εβραιομασώνων κλεφτών και τραπεζιτών» ενώ η ίδια «η φωνή του λαού».


Όλη η συζήτηση εδώ:

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17640&subid=2&pubid=27470246#toppage

Τώρα βέβαια από πότε το αστικό κράτος και παραπέρα το ιδιωτικό κεφάλαιο που ελέγχει τα μη κρατικά ΜΜΕ άρχισε να δίνει κάθε 3 μέρες μικρόφωνο σε τόσο «αντικαθεστωτικές» φωνές, που να καλούν σε τόσο βαθιά «ανατρεπτικές» λύσεις, όπως αυτές που προτείνει η παλιά φίλη όλου του αντιδραστικού σκυλολογιού που γέννησε η μετεμφυλιακή Ελλάδα «κομμουνίστρια» Λιάνα Κανέλλη, μάλλον η ίδια πρέπει να μας το εξηγήσει… Αν είναι για κάποιο λόγο που δίνουμε τόση έμφαση σε ένα σχετικά τυπικό τηλεοπτικό καυγά, που στο κάτω κάτω δε συνιστά και γεγονός πρωτεύουσας σημασίας, είναι ακριβώς αυτός: δεν αντέχεται πια οι πλέον αποκρουστικοί ιδεολογικά εκπρόσωποι της σαπίλας που οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό και το λαό στη δυστυχία, να έρχονται σήμερα με ύφος χιλίων καρδιναλίων και να απαιτούν να ηγηθούν του κινήματος κατά της πείνας! Πρόκειται για πρόκληση ασύλληπτου μεγέθους!


Γιατί ποιος είναι που, στη θέση της προόδου του νεοελληνικού έθνους στον υλικό – παραγωγικό αλλά και στον πνευματικό - πολιτιστικό τομέα, έβαζε τις προγονόπληκτες εθνοσωβινιστικές ρητορείες, τους αγώνες για τα «μάρμαρα», για να «γλιτώσουμε τον αφελληνισμό μας από τη Δύση», για τη «Μακεδονία μας», παλιότερα για τη σωτηρία μας από τους «Τούρκους και τον επεχτατισμό τους στο Αιγαίο», για να «σώσουμε τα πνεύματα, τις ψιλές και τις δασείες», την «τρισχιλιετή πορεία του ελληνικού έθνους»;; Το κήρυγμα της εθνικής καταστροφής έγινε από τους νεοδοσίλογους με το μανδύα του πατριωτισμού, όπως οι γερμανοντυμένοι από το '44 και δώθε ονομάστηκαν πατριώτες και οι πατριώτες του ΕΑΜ προδότες! Ζούμε στη χώρα της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ των εννοιών!!!

Δεν ήταν η κυρία Κανέλλη, μαζί με το σωβινιστικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, τους «εθναμύντορες» του Δικτύου 21 που σήμερα έχουνε καταλάβει δι’ εφόδου την ηγεσία του κόμματος της δυτικόφιλης αστικής τάξης (ΝΔ), την παραδοσιακή εθνοφασιστική ακροδεξιά και τους ναζιστές, σε συμμαχία είτε με τον Κύρκο-ΣΥΝ (βλ. συλλαλητήρια 1992) είτε αργότερα με το ψευτοΚΚΕ;; Αυτοί δεν ήταν που, την ώρα που το πιο ζωντανό και ρωμαλέο τμήμα του έθνους έβγαινε από την χούντα στη μεταπολίτευση έτοιμο για υλικά και πνευματικά άλματα, για να στεριώσει τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και να προχωρήσει ακόμη και σε ριζοσπαστικές, πραγματικά αντιιμπεριαλιστικές λύσεις (το Πολυτεχνείο φώτιζε το δρόμο), έριξαν το σύνθημα (με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπανδρέου) του σαπίσματος μέσω της προσφοράς ΜΗ εργασίας στο δημόσιο (εκμαυλισμός), της παραγωγικής αποσάθρωσης, της εκμετάλλευσης του άφθονου κοινοτικού χρήματος για το ηθικό ξεχαρβάλωμα της υπαίθρου αντί για τον συγχρονισμό της παραγωγής, της κλιμάκωσης του κανιβαλικού εθνικισμού, είτε κλασσικής ελληνοχριστιανικής παλαιοδεξιάς κοπής, είτε ανδρεοπαπανδρεϊκού «αντιιμπεριαλιστικού» - αντιτούρκικου και αντισημιτικού τύπου;;


Ακόμη και τον τίμιο, γνήσιο και αντιιμπεριαλιστικό αντιαμερικανισμό του λαού μας, που είχε υποφέρει από τους ηγεμονιστές των ΕΠΑ, τον μετέστρεψαν στο σημερινό καθεστωτικό αντιαμερικανισμό, που πλέον καταλήγει στο δόγμα των ΣΠΙΘΑ – Καζάκη και σία: Πάμε με τη Ρωσία και την Κίνα για να συντριβεί ο «μονοκράτωρ» αμερικάνικος σατανάς.


Δεν ήταν η Παπαρήγα που, στο αρχικά δίκαιο κίνημα των συμβασιούχων Stage το 2009 που ζητούσαν τη μοριοδότηση που δικαιούνταν από το νόμο (που τους πέταξε ο -φίλος του Κύρκου- Υπουργός Εσωτερικών  Ραγκούσης σαν «παιδιά της δεξιάς»), πήγε κι έβαλε αίτημα (αφού καπέλωσε το κίνημα) «όλοι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ να προσληφθούν μόνιμοι στο Δημόσιο»;; Όχι όλοι οι συμβασιούχοι, όλοι οι πτυχιούχοι της Ελλάδας!!!!!!

Κι αυτά τέλη του 2009 – αρχές του 2010, δηλαδή εν μέσω κρίσης και λίγο πριν τη χρεοκοπία! Οι σοσιαλφασίστες, όπως έκαναν σε ένα βαθμό και οι πιο παλιοί προδότες του προλεταριάτου, οι σοσιαλδημοκράτες, αγαπούν πολύ το αστικό κράτος και πιστεύουν πολύ (ή κάνουν ότι πιστεύουν) στις θαυματουργές του ικανότητες, αρκεί να το καταλάβουν οι ίδιοι! Άσε που η προοπτική μιας χωρίς ιδιαίτερο κόπο και άγχος δουλειάς ερεθίζει τα ένστικτα μεγάλου μέρους της φτωχολογιάς, που στενάζει καθημερινά στο μεροκάματο ή στην ανεργία…

Πότε το ψευτοΚΚΕ, η Λιάνα και οι φίλοι της οι ακροδεξιοί φασίστες κυνήγησαν τη διαφθορά π.χ. στις εφορίες, που ακόμη και σήμερα οργιάζει αφήνοντας ασύδοτη τη φοροδιαφυγή των μικρομεσαίων και μεσαίων λαμόγιων, αλλά και τμήματος της μεγαλοαστικής τάξης που λαδώνει χοντρά;; Πότε την έκαναν κυρίαρχο θέμα;;


Τα παραπαίδια τους του ΣΥΝ και τα κινήματά τους (πριν το 1995 τα έκανε το ίδιο το ψευτοΚΚΕ, μετά μοιράστηκαν οι ρόλοι) δεν έχουν ξεπατώσει κάθε προσπάθεια για δημιουργία παραγωγικών ή τουριστικών μονάδων μεγάλης κλίμακας σε όλη τη χώρα, με οικολογικά, αρχαιολογικά και μεσαιωνικά γενικώς προσχήματα, με την υποστήριξη θυλάκων μέσα στο κράτος (π.χ. Ε’ Τμήμα του ΣτΕ) και των ηγετικών κλικών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ειδικά από το 1997 και δώθε;; Το δίπολο «διάλυση του παραγωγικού ιστού» - «φαιοκόκκινο ιδεολογικό αφιόνι» είναι που οδήγησε όχι μόνο στη χρεοκοπία, αλλά και στην αδυναμία να ξεσκαρτάρει ο λαός ποιος είναι φίλος του και ποιος εχθρός του, ή μάλλον ποιος είναι ο κύριος και ποιος ο δευτερεύοντας εχθρός του.

Ο Πρετεντέρης και η Τρέμη, αντί να διαολοστείλουν τη λαοφιλή «κόκκινη εθναμύντορα» βουλευτίνα και να υπερασπιστούν το συνάδελφό τους, συνέχισαν την κουβέντα ως να μη συνέβαινε τίποτα και χωρίς να προβάλλουν αντίρρηση στα «τόσο προφανή» επιχειρήματα που προέβαλε η Κανέλλη, που λόγω «Αγανακτισμένων» και γενικότερου αντικοινοβουλευτικού – φιλοφασιστικού κλίματος, νιώθει μια τρομερή έξαψη και βγάζει τον πραγματικό εαυτό της, που της είχε τιθασέψει εδώ και χρόνια η Παπαρήγα, ωρυόμενη και πάλι.

                          Μέγας αντικαθεστωτικός! Μιλάει μόνο 6 ώρες την ημέρα στα ΜΜΕ!

Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη τσαρλατάνους τύπου Κανέλλη, Καζάκη, Καρατζαφέρη, Θεοδωράκη για να του εξηγήσουν ποιος τον οδήγησε καρφί στην καταστροφή.

Χρειάζεται φωτισμένους ανθρώπους μέσα από τα σπλάχνα του, που θα του πούνε παστρικά και με το κεφάλι πάνω και τα πόδια κάτω πώς και γιατί η Ελλάδα βρέθηκε με ένα έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου 1 προς 3,5, δηλαδή ένα να εξάγει και τρεισήμιση να εισάγει.

Πώς και γιατί το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών είχε εκτροχιαστεί ειδικά από το 2000 και πέρα, με πόσο χαμηλά επιτόκια (λόγω ευρώ) δανειζόμασταν τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα τέκνα του Γκέμπελς μιλάνε για τα ληστρικά επιτόκια…

                                                               Ο νέος δοσιλογισμός

Πού κατασπαταλήθηκαν τα λεφτά των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης ή ακόμα πώς ΔΕΝ απορροφούνταν από τους σαμποταριστές (ακόμα και το τωρινό ΕΣΠΑ), πώς το καθεστώς χρησιμοποίησε τους εθνικιστές κρατιστές του ΠΑΣΟΚ για να κρατικοποιήσουν το κλασσικό ιδιωτικό κεφάλαιο τη δεκαετία του ’80, για να τους πετάξει σήμερα ώστε να φέρει τη «βασιλεία» της ΚΟΣΚΟ, της ΓΚΑΖΠΡΟΜ και των καθεστωτικών ρωσοφτιαγμένων «ελλήνων» ολιγαρχών του πλούτου («νταβατζήδες» τους έλεγε για ξεκάρφωμα ο φίλος τους Καραμανλής ο Β’), πώς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ διάλυσαν και ξεπάτωσαν κάθε έννοια ταξικού συνδικαλισμού λιγότερο με τη βία και πιότερο με την εξαγορά και τον προσεταιρισμό…

Χρειάζεται ανθρώπους που θα του πούνε ποιοι άφηναν και αφήνουν (ή καλύπτουν ιδεολογικά με πρόσχημα το «διεθνισμό») δεκάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους μετανάστες να μπαίνουν σωρηδόν μέσα σε μια κούφια παραγωγικά χώρα, τους στοίβαζαν και στοιβάζουν σα σακιά σε δυο τρεις περιοχές της Αθήνας, τους κρατούσαν και κρατούν παράνομους για να σπάνε άθελά τους τα μεροκάματα κι έπειτα τους παραδίνουνε λεία στα μαχαίρια των ναζιστών και στο μίσος των άνεργων μαζών, αφήνοντας ταυτόχρονα ανεξέλεγκτη την εγκληματικότητα τόσο του ντόπιου όσο και του ξένου λούμπεν.

Φυσικά αυτά τα πράγματα, που σε άλλη χώρα θα τα έλεγαν ακόμη και κάπως τίμιοι αστοί, στη χώρα μας είχαν την τόλμη να τα επεξεργαστούν και να τα αναδείξουν μονάχα εκπρόσωποι, έστω απείρως μειοψηφικοί, του επαναστατικού προλεταριάτου, μαοϊστές ζαχαριαδικοί κομμουνιστές. Και είναι φυσικό. Πού να βρει η αστική τάξη αυτής της χώρας, με τα εξαμβλωματικά χαρακτηριστικά, τα κότσια να αντιπαρατεθεί στους κρατικοφασιστικούς ιμπεριαλισμούς και στα τσιράκια τους;;


Οι παραδοσιακοί αυτοί αστοί μισούν το λαό ελάχιστα λιγότερο απ' όσο τον μισούν οι σοσιαλφασίστες. Αρκεί να δει κανείς πόσο ηδονίζονται (π.χ. μερικοί εκ των αναλυτών του ΣΚΑΪ, που εκφράζει στην κύρια πλευρά τη δυτικόφιλη αστική γραμμή και λέει κάποιες αντικειμενικά αντι-σοσιαλφασιστικές αλήθειες) όταν περιγράφουν τις περικοπές δαπανών που φέρνουν τα απανωτά μνημόνια για τα λαϊκά στρώματα (ειδικά οι οικονομιστές φιλελεύθεροι) ή το με πόσο πάθος ζητάνε μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα, σε καιρούς βαριάς και βασανιστικής ανεργίας και σαμποτάζ των επενδύσεων, που ποτέ δεν το καταγγέλλουν σαν τέτοιο.

Άλλωστε, οι αστοφιλελεύθεροι ήταν οι ίδιοι που επί 30 χρόνια ανέχτηκαν όλα τα παραπάνω σοσιαλφασιστικά εγκλήματα, που έκοβαν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονταν και οι ίδιοι, με αντάλλαγμα δυο απλές ταξικά κανιβαλικές απολαβές: τσάκισμα του συνδικαλισμού και των πραγματικά διεκδικητικών κινημάτων στα εργοστάσια, τσάκισμα του πραγματικού μεροκάματου, φτηνή εργατική σάρκα (κατά προτίμηση μεταναστευτική).

Οι δε «οξυδερκέστατοι», σαπισμένοι Ευρωπαίοι μονοπωλιστές έβλεπαν το χρήμα να γυρνάει στον αέρα στα χρηματιστήρια και στον τριτογενή τομέα και θεωρούσαν την αυτοκτονική Ελλάδα, που έβαζε μπουρλότο στον εαυτό της και στην Ευρώπη «ανθούσα οικονομία» (ειδικά επί του αρχιπροβοκάτορα Σημίτη), μπάζοντάς την στην ΟΝΕ. Τώρα τρέμουν και φοβούνται νέο κύκλο βαθιάς ύφεσης, που μαζί με τα οικονομικά προβλήματα των ΕΠΑ, που αργούν να ανακάμψουν, μπορεί να οδηγήσει σε νέο κύκλο κρίσης. Ανθρωπάκια επιπέδου Παπανδρέου και Σαμαρά χορεύουν στο ταψί την Υφήλιο. Πρόκειται για «εθνικό μεγαλείο»!


Γιατί λοιπόν να μην είναι περήφανη η «κόκκινη» Λιάνα;; Αυτή έτσι κι αλλιώς από την Εκάλη όπου μένει, δεν κόφτεται για τη φτωχολογιά και τις αιματηρές θυσίες στις οποίες την υποβάλλουν οι φίλοι της που σαμπόταραν εσωτερικά τη χώρα (και μαζί τους αντικειμενικά πια και οι χοντρόπετσοι δυτικοί δανειστές). Αυτή έχει άλλα όνειρα. Θέλει να δει τον «υλιστικό ποταπό σατανά της Δύσης» να προσκυνάει το «δικέφαλο αετό της Ορθοδοξίας», τον ενωμένο με το ψεύτικο, ντενεκεδένιο σφυροδρέπανο. Άσε που, σαν παλιά σωβινίστρια, μπορεί να νομίζει ότι ο Πούτιν και οι «ορθόδοξες στρατιές του» θα «μας» δώσουν την Κωνσταντινούπολη!

Στάχτη και μπούλμπερη λοιπόν και η Ελλάδα και η Ευρώπη, που ''τολμά'' να είναι (όσο της επιτρέπει ο κρατικομονοπωλιακός καπιταλιστικός χαραχτήρας της) κοσμική, άθεη, τεχνολογικά προοδευμένη, ορθολογιστική, με σχετικά υψηλή ατομική κατανάλωση (στοιχεία που η μελλοντική προλεταριακή επανάσταση θα αναπτύξει ως την άκρη, όπως πάντα τόνιζε ο Λένιν), σε αντίθεση με το ''σπαρτιάτικο'' και ''ορθόδοξο αλά Χριστόδουλος'' μεσαιωνικό πρότυπο της Κανέλλη και των ΛΑΟΣτζήδων που αρθρογραφούσαν -μέχρι να τους πάρουν χαμπάρι- στο περιοδικό της!


Πάρθηκε από http://kokkinometerizi.blogspot.com/2011/06/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουσία και αντικείμενο της μαρξιστικής φιλοσοφίας

 του Παναγιώτη Γαβάνα Ένα από τα βασικά ζητήματα που είναι αναγκαίο να αποσαφηνιστεί στην αρχή αυτής της σειράς άρθρων που παρουσιάζουμε ανα...